From Banana Waste to Lactic Acid (idé)

"At deltage i GRØN DYST 2014 

var en spændende og givende oplevelse. Det var en fantastisk mulighed for at vise vores projekt og få nogle nyttige tilbagemeldinger fra et meget kvalificeret publikum. Det var en stor oplevelse at udvikle et projekt med anvendelighed og en grøn profil i fokus, og det var meget inspirerende at se alle de andre projekter. Hvis du har mulighed for at deltage i GRØN DYST, anbefaler vi klart, at du gør det! " 

- Caroline Mosbech and Inge Kjaerboelling


Bananer er en af verdens vigtigste fødevareafgrøder med mere end 100 millioner tons bananer produceret på verdensplan årligt. Denne massive produktion genererer enorme mængder af bioaffald. Caroline og Inge har isoleret og identificeret flere egnede LAB med evnen til at udnytte bioaffald fra dyrkning af banan som råvare til produktion af mælkesyre.

Til konferencen blev projektet præsenteret som en freestyle præsentation, hvilket gav Caroline og Inge mulighed for at sætte en stand op og lave en poster. Deres abstract og poster kan ses længere nede på siden.

Hvorfor idé?
Projektet tilhører kategorien 'idé', da der er tale om forskning. Projektet afdækker en problemstilling og giver nogle forslag til løsning. Der er ikke opstillet koncept(er) for nye systemer eller produkter, og derfor vil projektet tilhøre kategorien 'idé'.