DropBucket prototypen blev til en virksomhed

Hvert år bruger det offentlige millioner af kroner på at fjerne affald efter forskellige events rundt om i Danmark. Det var den problemstilling, der tilbage i 2012 fik nogle DTU-studerende til at udarbejde en prototype og deltage i GRØN DYST studenterkonferencen i kategorien 'koncept'. I dag er prototypen blevet til virksomheden DropBucket.
Sammenklappeligt bølgepap

DropBucket er en helt simpel engangsskraldespand. Skraldespanden er fremstillet i bølget genbrugsbølgepap med en tynd plasthinde på både inder- og ydersiden. Den er konstrueret med et lavt tyngdepunkt, så den ikke falder om i blæsevejr. Den vejer ikke noget særligt i sig selv, så en person kan nemt bære fem sammenklappede DropBuckets, når de skal stilles op.

Når en DropBucket er fyldt med skrald, kan man smide skrald med skraldespand ud. Skraldespanden er sammenklappelig og kan derfor også nemt transporteres og sættes hurtigt op lige der, hvor der er et aktuelt behov for at smide skrald væk.

”Det var bare en lille idé, som vi udviklede til et semesterprojekt, og vi havde aldrig regnet med, at det skulle blive til en virksomhed. Men vores professor sagde, at det havde en stor innovationsværdi,” forklarer Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe.

Projektet deltog i GRØN DYST 2012 studenterkonferencen som et bachelorkursus projekt, og selvom Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe og Marie Stampe Berggreen ikke vandt nogle priser til studenterkonferencen, er projektet nået langt siden hen.

Roskilde Festival, folkeskoler og Færøernes Nationaldage

Den første prototype blev testet på Roskilde Festival 2013. Siden da har skraldespanden været foldet ud på 42 events rundt omkring i Danmark og på Færøerne, hvor den f.eks. har været brugt under Færøernes Nationaldage. Den er også blevet solgt til folkeskoler, hvor børnene har malet på den for at få idéer til, hvordan man kunne sortere affaldet, og på gymnasier, hvor den bliver brugt ved fredagsbarer.

I dag tre år efter den spæde start driver Heiða og Marie en virksomhed, hvor det færøske investeringsselskab Royndin i foråret 2014 investerede over en million kroner i DropBucket firmaet.

”Investeringen betyder, at vi kan tage nogle chancer og udvikle produktet endnu mere. Vi arbejder bl.a. på at lave en miniudgave, som folk kan tage med sig, hvis de f.eks. skal grille i en park eller lignende,” fortæller Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe. Planen er at udbrede DropBucket til resten af Skandinavien og Europa.

DropBucket høster priser i 2014

I slutningen af 2014 vandt Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe og Marie Stampe Berggreen en Scanstar pris for DropBucket, som gives til den bedste emballage i Skandinavien. Desuden vandt pigerne titlen som ”Årets kvindelige iværksætter”, som Ivækstprisen står bag. Ivækstprisen har forskellige kategorier, og det overordnede formål er at hylde rollemodellerne i dansk erhvervsliv. Det er ikke kun økonomiske nøgletal, men den gode iværksætterhistorie der er med til at afgøre, hvem der vinder Ivækstprisen.

Hvorfor GRØN DYST kategorien koncept?

Projektet er et meget klart eksempel på kategorien 'koncept' i GRØN DYST. Selvom DropBucket ikke var helt færdigudviklet, da den blev præsenteret ved GRØN DYST, var projektet på prototypestadiet og langt hen ad vejen klar til at blive realiseret.

"Man kan sagtens deltage i GRØN DYST, selvom man "kun" er første-års studerende. Det var en sjov dag, og vi fik nogle nyttige erfaringer." - Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe og Marie Stampe Berggreen”

Vil du vide mere om DropBucket?

Dropbucket online: dropbucket.dk