GRØN DYST vendte op og ned på mine karriereplaner

Egentlig troede jeg, at jeg skulle ud og have et helt regulært fast arbejde, efter jeg blev færdig som diplomingeniør,” fortæller Morten T. Egholm.
Men efter jeg fik al den positive respons på mine projekter til GRØN DYST, fik jeg så meget blod på tanden, at jeg gik i gang med at udvikle konceptet med at lave visual nudging med Theis Jensen, som også er studerende på DTU.”

Med min kones velsignelse har jeg givet mig selv et år til at udvikle ideen for at se, om jeg kan lave en decideret start-up virksomhed ud af konceptet. Virksomheden har vi kaldt Konduto. Ud fra markedsundersøgelser har vi fundet ud af, at mange kommunikationsbureauer har brug for hjælp til at lave deres nudging-kampagner mere tekniske. Så det hjælper vi dem med.  Lige nu har vi en ret stor kunde, som er Aarhus Universitetshospital i Skejby. Det er ikke et projekt, vi bliver rige på, men det er helt klart en måde at komme i gang med at lave min start-up virksomhed på,” fortæller Morten.

Det vigtige, jeg har lært af alle de her gode oplevelser, er, at hvis jeg bare havde fulgt den almindelige undervisning, så var alle de her gode ting aldrig sket,” fastslår Morten.

Det er utroligt vigtigt, at du griber nogle af de her udfordringer, som du får, mens du er studerende på DTU. Det er her, der er en reel mulighed for at sætte din egen faglighed i spil med andre studerendes faglighed. Du får nogle reelle erfaringer med at arbejde tværfagligt, hvor fokus er på innovation og bæredygtighed.”

Morten vandt førstepræmie i kategorien: ’Bachelor course concept’ sammen med medstuderende Bekim Maksuti. Titlen på projektet er ’Visual Nudging Behaviour’. Du kan læse mere om selve projektet her. Desuden vandt han andenpræmie i kategorien: ’Bachelor course idea’ med en ide til, hvordan den enkelte kan tracke sit eget energiforbrug.

Underviser potentielle nye GRØN DYST deltagere
”Jeg underviser også på et tværfagligt innovationskursus på DTU. De studerende har masser af gode idéer, som vi tester og videreudvikler – f.eks. arbejder vi meget med Rapid Prototyping, som er en metode, man bruger til hurtigt at teste, om den tekniske ide holder i virkeligheden. Kurset lægger i høj grad op til, at de studerende deltager i GRØN DYST 2015 med de projekter, som de har arbejdet med i løbet af semesteret.

Selvtillid og kontakt til seriøse branchefolk
Der var to faktorer i mit studeforløb, som spillede ind, på at jeg ændrede mine karriereplaner; det tværfaglige kursus SME Innovation og Entrepeneurship. Kurset åbnede op for en ny verden og nye muligheder. Den anden vigtige faktor var at deltage i GRØN DYST studenterkonferencen i juni 2014,” forklarer Morten. ”Det, at jeg vandt to priser, var da et enormt boost for min motivation til at gå videre med projektideen om visual nudging. Ideen til virksomheden Konduto opstod også ud fra det projekt om visual nudging.”

"GRØN DYST gav mig noget selvtillid, og samtidig kom jeg i kontakt med seriøse branchefolk via de dommerpaneler, som jeg skulle pitche mine to projekter for,” fastslår Morten. ”Det var også fedt at møde andre studerende, som læste nogle helt andre retninger her på DTU, end jeg selv gjorde. Det gjorde, at jeg begyndte at tænke endnu mere i den tværfaglige bane.

GRØN DYST kickstartede en sommer ud over det sædvanlige
;Jeg havde sådan set slet ikke forventet at få alt det her ud af at være med til GRØN DYST. Egentlig meldte jeg mig til GRØN DYST, fordi jeg tænkte, at jeg så kunne få trænet det her med at holde oplæg. Så det var jo helt uventet, at jeg fik så meget positiv feedback,” fortæller en glad Morten. ”Efter jeg havde været med til GRØN DYST, så blev jeg udvalgt til en konference i Sverige. Her vandt jeg også en pris for bedste poster, så det var en sommer ud over det sædvanlige.”