Hajskind og fluiddynamik blev trykprøvet til GRØN DYST

På DTU kurset ”fagprojekt i Fysik og Nanoteknologi” skrev Thomas Erik Bohn Smitshuysen og Emil Christian Jensen om, hvordan hajer bruger deres skind til at sænke væskemodstanden, når de svømmer. Thomas og Emil greb muligheden for at deltage i DTU’s GRØN DYST studenterkonference med projektet.

”Vores deltagelse var i virkeligheden ret uventet, for vi havde begge travlt med at få færdiggjort vores eksperimenter, som hørte til projektet. I virkeligheden var beslutningen om at deltage og deadline for, hvornår man skulle have sendt abstract ind, lige oven i hinanden, og med eksaminer lige rundt om hjørnet og et halvfærdigt eksperiment og en rapport så lå GRØN DYST ikke som en kærkommen ekstra byrde,” fortæller Thomas.

”Men med udsigten til en hyggelig dag, en gratis GRØN DYST T‑shirt og en grillfest, besluttede vi os nu for at få skrevet et abstract og deltage alligevel,” forklarer Thomas.

Panik før lukketid

”Forberedelserne til GRØN DYST var stressende. Den eftermiddag, vi havde til at forberede os, havde vi generelt computerproblemer, problemer med planen for vores fremlæggelse og printerproblemer, da plakaten endelig var færdig. Og selvom plakaten ikke er den mest gennemførte, jeg har været med til at lave, så måtte den række til formålet,” fortæller Thomas.

Og det gjorde den! Det var først på selve dagen, at Emil og Thomas fik øjnene op for, hvad GRØN DYST i virkeligheden er, og hvad dagen kan bruges til. ”Vi havde aldrig skulle præsentere noget temmelig kompleks fysik og samtidig sælge det som muligt og brugbart,” fortæller Thomas.

”Dommerpanelerne dækkede et bredt spekter af viden, som gik fra videnskabelig grundighed over til samfundsnytte og økonomi. Derudover var der gæster til konferencen fra industrien og forskningsverdenen,” fortæller Thomas.

En uventet andenplads

”Emil og jeg havde arbejdet grundigt på vores projekt i et halvt år, så vi blev grebet af stemningen. Armbevægelserne og stoltheden var stor på trods af, at vores deltagelse havde haltet til at starte med. Da GRØN DYST konferencen endte henover eftermiddagen, var vores overraskelse også stor, da dommerpanelet havde besluttet sig for at give os en andenplads,” fortæller Thomas.