DTU Blue Dot Projects

DTU Blue Dot Projects er et andet DTU-tiltag, hvor DTU-studerende arbejder på projekter som kræver at kunne se det store perspektiv og se fremadrettet - samtidig med at skulle dykke ned i detaljer og handle i nuet. Projekterne involverer ofte mange studerende fra forskellige studieretninger, som lægger særlig tid og engagement i projektet.

En økobil, der har vundet flere verdensmesterskaber i bæredygtig bykørsel ved at køre hele 611 km på det, der svarer til en enkelt liter benzin. En studenterbygget satellit, der ude fra rummet kortlægger gøgens vandring og navigation. Et bæredygtigt bryghus, der fremstiller velsmagende og CO2-venlig øl. En årlig konkurrence, DTU RoboCup, hvor robotter skal gennemføre en omfattende forhindringsbane. Et hus, der genererer mere energi, end det bruger, og er opført i bæredygtige materialer til en pris, der er til at betale.

Alle disse projekter er en del af DTU Blue Dot Projects og fælles for dem er, at de i høj grad er drevet af DTU-studerende, der lægger både tid og engagement i projekterne. Dekan Martin Vigild uddyber:

 

”Når man som DTU-studerende deltager i et Blue Dot Project, får man i allerhøjeste grad mulighed for at omsætte sin teoretiske viden til praksis. Alle projekterne bygger på en høj grad af ingeniørfaglighed, så teorien er i orden. Og samtidig skal man få ting til at fungere ’i virkeligheden’, hvilket jo er ingeniørens fornemste opgave. Udbyttet for de studerende er mangfoldigt: De arbejder i team, de arbejder på tværs af faggrænser, de samarbejder med industripartnere, og de lærer både projektledelse og problemløsning i praksis.”  

 


 

Vil du vide mere om Blue Dot Projects?

Gå ind på DTU Blue Dot Projects website og læs om de mange forskellige projekter.