Om GRØN DYST
GRØN DYST er et uddannelsesinitiativ på DTU. Formålet er at sikre, at fremtidens ingeniører kan integrere aspekter af social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed i deres arbejde.
Hvad er GRØN DYST?
DTU arrangerer hvert år GRØN DYST, en studenterkonference lavet for at give de studerende mulighed for, at præsentere deres grønne projekter for folk fra erhvervslivet. Formålet er at sikre, at fremtidens ingeniører kan integrere aspekter af social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed samt innovation i deres arbejde.
GRØN DYST bliver som udgangspunkt afholdt den sidste fredag i DTU’s forårssemester.
Sidste år deltog omkring 80 studerende fordelt på omkring 40 projekter samt 25 dommerpaneler. Panelerne består af repræsentanter fra virksomheder, det politiske liv, andre universiteter samt institutdirektører, undervisere og studerende fra DTU.
For at deltage i konferencen skal de studerendes projekt:
- indeholde et element af social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed
- være lavet i forbindelse med din uddannelse.
GRØN DYST er primært for DTU’s studerende, men hvert år inviteres studerende fra DTU’s samarbejdspartnere i ind- og udland til at deltage med studenterprojekter samt repræsentanter til dommerpanelerne
Konferencedagen
Ved GRØN DYST er de studerende tilstede hele dagen, hvor de skal pitche deres projekt 3 gange til forskellige dommerpaneler. Projekterne er delt op i 4 kategorier, så der er lige vilkår og muligheder for at deltage uanset om man er bachelor-studerende eller kandidatstuderende.
Hvert projekt har 120 sekunder til at pitche for dommerne, og derefter er der nogle minutter til uddybende spørgsmål og kommentarer. Hvert dommerpanel ser cirka 15 projekter i løbet af dagen for at sikre, at alle projekter ses af tre forskellige paneler.
Som en del af læringsprocessen udbyder GRØN DYST en workshop i præsentationsteknikker, så studerende er klædt på til at pitche.