For Studerende

Kom med til en fantastisk dag!

DTU arrangerer hvert år GRØN DYST, for at give de studerende mulighed for, at præsentere deres grønne projekter. Formålet er at sikre, at fremtidens ingeniører kan integrere aspekter af social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed i deres arbejde.

Deltagere smiler ved forsøgsopstilling

Mindre end du tror. Det eneste, det kræver at deltage er, at du har et projekt med en bæredygtig vinkel, som du har lavet i forbindelse
med din uddannelse.

Glade vindere fra GRØN DYST med diplomer

Mere end du tror. Du får mulighed for at teste dine evner, formidle og få feedback fra et professionelt publikum, Hvert år uddeles dertil 240.000 DKK i pengepræmier.

Tænk stort - Tænk nyt - Tænk bæredygtigt 

Hvert år kulminerer arbejdet med bæredygtige initiativer i undervisningen på DTU med en stor GRØN DYST studenter konference. Her har du som studerende mulighed for at præsentere dit bæredygtige studieprojekt eller idé til et projekt inden for socialøkonomisk eller miljømæssig bæredygtighed.

 

GRØN DYST 2023

I år bliver konferencen holdt i Skylab!

 

80 projekter får i år lov til at pitche deres idéer til 25 dommerpaneler bestående af folk fra erhvervslivet, politikere, studerene institutdirektører og undervisere. Deltagerne vil have mulighed for at eksponere sig selv og dele deres visioner med folk, der arbejder med samme bæredygtige problemstillinger. Derudover er der også mulighed for at vinde en pengepræmie. Det er således en unik mulighed for at få branchens fulde opmærksomhed og velkvalificeret sparring.

Vil du være med?

For at deltage skal du have udarbejdet et projekt, som en del af dine studier på DTU, hvor temaerne socialøkonomisk eller miljømæssig bæredygtighed indgår. Du har frie rammer i forhold til, hvordan du inddrager temaet, så længe du kan forsvare, at projektet løser, eller bidrager til at løse, en bæredygtig problemstilling. Du kan deltage med konkrete produktidéer, optimeringsprocesser eller forskningsresultater.

Alle studerende på DTU opfordres til at deltage med bæredygtige projekter, uanset retning og uddannelsesniveau. Konferencen er også for udenlandske gæstestuderende ved DTU og studerende ved DTU´s samarbejdsuniversiteter. Efter ansøgningsfristen vil de bedste projekter blive valgt ud til konferencen.

Et springbræt til succes

Når du deltager i GRØN DYST får du en unik mulighed for at præsentere dit projekt for undervisere, studieledere, politikere og erhvervslivet, samt medstuderende. Tidligere Grøn Dyst studenterprojekter er efterfølgende blevet til succesfulde virksomheder. 

To glade piger ved en tavle

Læs om, hvordan du finder dit projekt, vælger kategori, skriver ansøgning, søger patent og tilmelder dig GRØN DYST.

Dommere lytter interesseret til et oplæg

Læs om bedømmelseskriterierne, hvordan du forbereder din præsentation, gode tips og tricks, kom til pitch-workshop og deltag
i konferencedagen.

Tidligere projekter

Smillende pige med en vaffel

Find eksempler på tidligere spænd-
ende projekter. Her kan du blive inspireret til, hvad dit projekt skal omhandle, samt hvilken
kategori projektet skal tilhøre.

Dommere snakker flittigt om et bord

Find svar på de mest almindelige spørgsmål angående GRØN DYST, grupper og kategorier.