Patent

Ønsker du at søge om patent? Dette skal du tænke over ift. patent, når du tilmelder dig GRØN DYST.

Ved tilmelding til GRØN DYST er det vigtigt at være opmærksom på, at du, allerede der, uploader dit abstract til publicering. En samlet abstractbog bliver uploadet her på siden og sendt ud til dommerne forud for dagen. Inden du tilmelder dig, skal du derfor gøre sig nogle tanker omkring, hvor mange detaljer der er beskrevet i abstractet.

Du kan ikke tage patent på et koncept. Så du kan derfor sagtens skrive og fortælle om og vise, hvad dit produkt eller idé kan, og hvad der gør den smart. Du skal undlade at fortælle om den del af projektet, som kan patenteres, hvis du overvejer at tage patent på det. Undlad detaljer omkring den specifikke teknologi, men fortæl om konceptet.

 

Det skal dog også siges, at patent ikke er løsningen for alle slags projekter. Der findes mange andre måder, hvorpå man kan ”brande” og sælge sin idé.

DTU Skylab tilbyder gratis start-up konsultationer til alle studerende. Man kan booke et møde, få noget case-specifik vejledning i patent og andre juridiske aspekter heraf. Så hvis man er i tvivl om noget start-up- eller patentrelateret i sit GRØN DYST forløb, så vil de kunne svare på nogle opklarende spørgsmål.